Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-08@15:25:29 GMT

آفت مکرر دهانی چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۹۴۷۲۷

آفت مکرر دهانی چیست؟

آفت‌ براثر ضربه‌هایی مانند گاز گرفتن یا ضربه ناشی از مسواک زدن هم رخ می‌دهد. آفت مکرر یا راجعه شایع‌ترین نوع زخم دهانی است که بسیاری از ما آن‌ را تجربه می‌کنیم. به‌طوری که از هر ۱۰۰نفر ۲۰تا۴۰ نفر دچار آن می‌شوند.

جالب است که در افراد غیر سیگاری بیشتر دیده می‌شود. این نوع آفت بیشتر بخش جلویی دهان، حلق و گاهی دستگاه تناسلی را درگیر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اغلب موارد این آفت‌ها در مناطقی مانند داخل لب‌ها، مخاط داخل گونه‌ها یا زبان ایجاد می‌شوند و در سقف دهان که زیر آن سخت و استخوانی است، بروز نمی‌کنند.

علت ایجاد آنها متعدد است. استرس،مواجهه با اشعه ماورای‌بنفش خورشید و خوراکی‌هایی مانند شکلات، گردو، فندق، جوز و گوجه‌فرنگی گاهی جز علل هستند.

به‌هرحال توجه به حساسیت‌های غذایی مهم است. در آفت‌های راجعه باید به سابقه مصرف داروهایی چون ایپوبروفن توجه داشت. اندازه این آفت‌ها معمولا کوچک‌تر از یک سانتی‌متر است و شایع‌ترین علامت احساس درد است.

معمولا ظرف ۷تا۱۰ روز حتی بدون درمان بهبود می‌یابند و اثری از خود به‌جا نمی‌گذارند. استفاده از کورتون موضعی، محلول‌های ضد درد و دهانشویه‌ برای درمان مؤثر است. یادمان باشد افتراق این نوع آفت از آفت ناشی از ویروس تبخال بسیار مهم است و سرخود نباید داروهایی مانند کورتون استفاده شود.

از طرفی برخی بیماری‌ها مانند بهجت یا بیماری‌های گوارشی روده‌ای ممکن است با آفت تظاهر کنند. هرگونه زخم یا آفت دهانی یا حلقی که بیش از دو هفته دوام یابد، باید برای رد بدخیمی یا بیماری‌های خود ایمنی تحت نمونه‌برداری قرار گیرد.

دکتر مهتاب ربانی اناری - متخصص گوش و حلق و بینی / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: فیبرین آفت زخم دهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۴۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری

بیماری لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که برخی عوامل خطر ممکن است احتمال ابتلا به آن را افزایش دهند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بیماری لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که با بثورات پوستی یا آسیب به اندام‌های اصلی بدن مانند مغز، کلیه و کبد خود را نشان می‌دهد. هنگامی که فرد مبتلا به لوپوس یا هر اختلال خود ایمنی دیگری می‌شود، سیستم ایمنی به اشتباه به سلول‌های سالم حمله می‌کند.

علت ابتلا به لوپوس چیست؟

براساس گزارش هلث، علت دقیق لوپوس تا حد زیادی ناشناخته است اما تحقیقات نشان داده است که ترکیبی از عوامل هورمونی، ژنتیکی، محیطی و ایمونولوژیک می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.

آیا لوپوس ارثی است؟

لوپوس مانند بسیاری از اختلالات خودایمنی دیگر در خانواده‌ها دیده می‌شود اما داشتن سابقه خانوادگی لوپوس تضمینی برای ابتلا به این بیماری نیست زیرا ممکن است افراد جهش‌های ژنتیکی را به ارث ببرند که خطر ابتلا به لوپوس را در آن‌ها افزایش یا کاهش می‌دهد.

علائم شایع‌ترین بیماری‌های کبدی چیست؟

چه کسانی به لوپوس مبتلا می‌شوند؟

عوامل خطر زیر ممکن است احتمال ابتلا به لوپوس را افزایش دهند:

سن: لوپوس در زنان 15 تا 44 ساله شایع است.قومیت: زنان سیاه‌پوست در مقایسه با زنان سفیدپوست بیشتر در معرض ابتلا به لوپوس هستند.جغرافیا: لوپوس به طور فزاینده‌ای در کشورهای صنعتی غربی رایج شده است. لوپوس همچنین در زنان اسپانیایی تبار، آسیایی، بومی آمریکا و آلاسکا شایع‌تر است.جنسیت: لوپوس در زنان بیشتر از مردان است.راه‌های انتقال ویروس "آبله مرغان"/ مدت زمان سرایت بیماریعوامل خطر ابتلا به لوپوس چیست؟

محققان علت اصلی بیماری لوپوس را نمی‌دانند، اما برخی از عوامل خطر را شناسایی کرده‌اند. هورمون‌ها، ژن‌ها، محیط و عملکرد سیستم ایمنی همگی می‌توانند بر خطر ابتلا به لوپوس تأثیر بگذارند.

هورمون‌ها

لوپوس در زنان تقریبا 10 برابر بیشتر از مردان است. میزان وجود هر یک از هورمون‌های دهیدرواپی آندروسترون (DHEA)، استروژن، استرادیول، پرولاکتین، پروژسترون، پرولاکتین و تستوسترون می‌تواند در ابتلا مؤثر باشد.

عوامل ایمنولوژیکی

لوپوس یک اختلال خود ایمنی است، بنابراین اکثر افراد مبتلا به آن تغییراتی در نحوه عملکرد سیستم ایمنی خود دارند. سلول‌ها زمانی که آسیب ببینند یا دیگر در سیستم ایمنی مورد نیاز نباشند دچار «آپوپتوز» می‌شوند. آپوپتوز فرآیندی است که باعث خود تخریبی یا مرگ سلول‌ها می‌شود. این سلول‌ها معمولاً زمانی از بین می‌روند که دیگر مورد استفاده قرار نگیرند. تحقیقات نشان داده است که سلول‌های مرده در بدن مبتلایان به لوپوس باقی می‌مانند. این سلول‌ها مواد یا سمومی را آزاد می‌کنند که می‌توانند باعث التهاب در سیستم ایمنی بدن شوند. سیستم ایمنی شروع به حمله به بافت‌های سالم در اندام‌های مختلف بدن می‌کند و در نهایت علائم فیزیکی لوپوس نمایان می‌شود.

عوامل محیطی

تحقیقات نشان داده است که برخی عوامل محیطی می‌توانند بر خطر ابتلا به لوپوس تأثیر بگذارند. این عوامل عبارتند از:

حساسیت به برخی داروها مانند آنتی‌بیوتیک‌هاقرار گرفتن در معرض گرد و غبار سیلیس که معمولاً در پودرهای شوینده، خاک، مواد سفالی و سیمان استفاده می‌شود.ابتلا به برخی عفونت‌ها مانند ویروس اپشتین بار (EBV) که می‌تواند باعث التهاب در سیستم ایمنی بدن شود.سیگار کشیدنقرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV).

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «ارس» بیماری عصبی پیشرونده دارد
  • درد زیر بغل نشانه چیست؟
  • ببینید | حال بد آرمین زارعی روی تخت بیمارستان؛ بیماری آقای خواننده چیست؟
  • خواص و مضرات چای سیر + طرز تهیه
  • علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری
  • 5 تصمیم مهم برای بیماران خاص
  • (ویدئو) بیماری‌های خاموش، اما کشنده!
  • بیماری‌های خاموش اما کشنده! (فیلم)
  • این محرک‌ها بیماری آسم را تشدید می‌کنند
  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟