Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-09@00:06:15 GMT

آیا آفت دهان کودکان خطرناک است؟

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۲۵۶۵۴

فوق تخصص روماتولوژی کودکان گفت:آفت‌ها ممکن است به دلیل کمبود ویتامین، روی، آهن، رژیم غذایی نامناسب، گازگرفتگی و ضربات ایجاد شود. ناطقان: رضا شیاری،فوق تخصص روماتولوژی کودکان در برنامه «طبیب» در خصوص طیف‌های تب در افراد توضیح داد: تب می‌تواند به صورت حاد و مثل یک سرماخوردگی ساده باشد، می‌تواند مرتب قطع و وصل شود و یا مزمن و طول کشیده باشد و فرد یک هفته تب بکند و همچنین می‌تواند دوره‌ای باشد که به عنوان یک نشانه از بیماری‌های روماتیسمی برای ما ارزشمند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تبی که در عرض شش ماه حداقل سه بار تکرار شود تب دوره‌ای است و اگر همراه با این تب ویروس، باکتری یا بدخیمی برای تشخیص وجود نداشته باشد ما به روماتیسم شک می‌کنیم.

وی ادامه داد: در افرادی که زمینه دارند درجه حرارت‌های بالا ریسک ایجاد تشنج را هم بالا می‌برد، در واقع ضمن اینکه یک نشانه است که ما را متوجه بیماری می‌کند ما باید آن را به درجه معقولی برسانیم که برای بدن خطرناک نباشد؛ به همین دلیل با هر تبی باید به دنبال علت آن هم باشیم.

این پزشک متخصص با اشاره به اینکه تب‌های دوره‌ای که علت ویروسی یا باکتریایی ندارند، در ردیف بیماری‌های خودالتهابی قرار می‌گیرند، اظهار کرد: در این میان بیماری‌های موروثی داریم مثل تب مدیترانه‌ای که شایع‌ترین تب ارثی دوره‌ای در کودکان است و تب‌های غیرارثی دوره‌ای داریم مثل تب مارشال که از جمله نشانه‌های آن آفت‌های دهانی است که همراه با تب ایجاد می‌شود، دل درد، بزرگی غدد لنفاوی و لوزه‌ها نیز می‌تواند از جمله نشانه‌های آن باشد و درمان آن با تک دز کورتون است.

شیاری در خصوص تب مدیترانه‌ای نیز عنوان کرد: در ایران شایع‌ترین تب دوره‌ای ارثی تب مدیرانه‌ای است که در نژادها و یا قسمت‌هایی که نژاد آذری و ارامنه هستند و در جنوب کشور که از نژاد عرب هستند بیشتر دیده شده و بیشتر بسته به ژنتیک است، اهمیت شناخت آن یکی به دلیل شیوع بالای آن است و دیگر اینکه اگر این بیماری تشخیص داده نشود موجب نارسایی کلیه می‌شود و اما اگر درمان شود نگرانی ندارد، نشانه تب مدیترانه‌ای فقط می‌تواند تب باشد.

این فوق تخصص روماتولوژی کودکان یادآور شد: این بیماری به دلیل یک جهش ژنتیکی است اما ما ژن‌درمانی نکرده و به صورت علامتی بیمار را درمان می‌کنیم، امروزه معتقدند برخی از جهش‌های این بیماری بد نیستند و اگر بیماری از جهش‌های خوب باشد، بعد از پنج سال پیگیری و استفاده از دارو درمان شده و اگر جواب آزمایشات مثبت باشد می‌توان دارو را قطع کرد.

وی اضافه کرد: تشخیص این بیماری نیز بالینی است، نه آزمایشگاهی؛ یعنی این بیماری علاوه بر تب هر بیماری طول کشنده‌ای را شامل می‌شود، مثل سردردها، پا دردها، آفت‌ها یا دل‌دردهای طولانی که همراه با تب باشند.    

شیاری همچنین آفت‌های دهانی اطفال را نیز به چند دسته تقسیم کرد و گفت: در آفت یک حاشیه خیلی قرمز و داخل آن یک زخم سفید می‌بینیم، در بچه‌ها آفت‌ها را به سه دسته تقسیم می‌کنیم، آفت‌های خفیف، شدید و هرپتی فرم.

این فوق تخصص روماتولوژی بیان داشت: البته 80 تا 85 درصد آنها خفیف است، آفت‌های شدید بیشتر از یک سانت هستند و تا بیشتر از یک ماه درمان آنها طول می‌کشد، آفت‌ها هپتی فورم هم شبیه تبخال هستند سایز آنها کوچک بوده و چند دانه کنار هم می‌زند و دوره درمان آنها هم کم است.

وی گفت: آفت‌ها ممکن است به دلیل کمبود ویتامین، روی، آهن، رژیم غذایی نامناسب و گازگرفتگی و ضربات ایجاد شود، اما علل جدی هم دارند مثل بیماری‌های خودالتهابی مثل مشکل کرون روده. البته تب مارشال هم می‌تواند با آفت همراه باشد؛ پس اگر کودکی به کرات دچار آفت می‌شود حتما باید به یک روماتولوژیست اطفال مراجعه کرد؛ضمن اینکه در بزرگسالان نیز باید علت آفت‌های مکرر مورد بررسی قرار بگیرد.    

این پزشک متخصص ابراز کرد: برای پاشویه اطفال به هیچ وجه از الکل یا آب نمک و آب یخ استفاده نکرده و از آب خالصی استفاده کنند که تنها چهار درجه کمتر از دمای بدن باشد. منبع: فارس برچسب ها: آفت ، دهان ، کودکان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: آفت دهان کودکان فوق تخصص روماتولوژی دوره ای آفت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۲۵۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین فرشیدی، در همایش پویش ملی سلامت دهان و دندان، گفت: بسیاری از بیماری‌ها از جمله فراموشی و سرطان بر اثر عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است.

وی افزود: باید به سبک زندگی سالم برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌های غیر واگیر در زمینه بیماری‌های دهان و دندان توجه شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: نباید فقط به شناسایی بیماری‌های غیر واگیر و درمان آن اکتفا کرد بلکه باید از ابتلای دیگر هم‌وطنان به این بیماری‌ها از جمله بیماری‌های دهان و دندان پیشگیری کرد.

فرشیدی افزود: باید همانند غربالگری فشار خون و دیابت که پارسال در کشور انجام شد بیماری‌های دهان و دندان نیز در شبکه نظام سلامت غربالگری شود تا توجه مردم به این بیماری و روش‌های پیشگیری از آن جلب شود.

وی گفت: هزینه درمان بیماری‌های دهان و دندان بالاست زیرا در طول سال‌ها این بیماری‌ها ایجاد شده و درمان نشده باقی مانده است، از این رو باید به خود مراقبتی و توجه به سلامت دهان و دندان در برنامه سلامت خانواده توجه شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: وزارت بهداشت در تأمین تجهیزات و پشتیبانی از ارتقای سلامت خانواده و افزایش سلامت دهان و دندان با هدف پیشگیری از ابتلاء به این نوع بیماری‌ها آماده همکاری است.

فرشیدی افزود: استفاده از هوش مصنوعی به ویژه برای تشخیص عکس‌های پزشکی در ارتقای سلامت دهان و دندان کشور مفید خواهد بود.

کد خبر 6100313 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با بروز بیماری‌های قلبی
  • بیماری‌های دهان و دندان یکی از شایعترین بیماری‌های غیرواگیر است
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • این بیماری شایع‌ترین بیماری بشر است
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان کودکان و دانش آموزان در کاشان
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان، از امروز